In 1969 ontwierp Superstudio de serie "MeasureM": meubels met een neutrale vormgeving, eenvoudige en essentiële vormen met een witte achtergrond met een raster dat zich ontwikkelt op de drie Cartesische assen. Functionele en tijdloze objecten, gemaakt om de mens te bevrijden van de slavernij van het "nieuwe" en de "stijl". Geproduceerd in 1972 door Zanotta onder de naam Quaderna, worden de meubels een bestseller in de catalogus, vandaag de dag nog steeds gewild om hun schoonheid en moderniteit.

De serie Quaderna van Zanotta
bestaat nu uit acht 'architectonische vormen' ontworpen door Superstudio - drie tafels (vierkant of rechthoekig), een schrijftafel, een console, een lage tafel, het nieuwe bureau en de nieuwe salontafel - plus een speciaal stuk, het tapijt, Zanotta's eerbetoon aan de Florentijnse groep.

Quaderna bureau - nieuw voor 2022
Het bureau valt op door zijn verborgen uitschuifbare lade, die uit de dikte van het blad is gesneden. De ladecompartiment is van krasbestendig zwart gelakt hout met reliëf. Het interne ladecompartiment heeft twee zijruimtes voor pennen en potloden. In de lade ruimte kunnen een laptop en A3-vellen papier worden opgeborgen. De lade is voorzien van een terugtrekmechanisme zodat hij perfect sluit, en een uitsparing aan de onderkant van het midden van de lade zodat hij gemakkelijk kan worden geopend.

Quaderna Salontafel - Nieuw voor 2022
Vierkant blad ondersteund door twee zijpanelen die een doorlopende orthogonale brugstructuur vormen. Aan de voorkant zijn de profielen van de zijpanelen samen met de dikte van het blad bedekt met een enkel stuk laminaat zodat er alleen op de hoeken verbindingen zijn.

Quaderna Tapijt - Nieuw voor 2022
Handgetuft tapijt gemaakt met 0,9 cm hoog garen van 100% wol met een fluweelachtig gevoel. De randen zijn aan alle zes zijden met de hand afgewerkt met zwart wollen garen. Het ontwerp repliceert getrouw een schets van een ongekende Architectuur Istogramma verstrekt door de Cristiano Toraldo di Francia Archives, met witte achtergrond en grijze en zwarte lijnen, die een isometrische Axonometrische projectie weergeven.

Beschikbaar bij Ligne
Kom het bureau en de salontafel uitproberen in onze showroom in de niet minder uitzonderlijke Galeries Saint-Hubert, op een boogscheut van de Grote Markt in Brussel.