Carl Hansen CH24 mahogany oil

De Wishbone Chair keert dit jaar terug in een nieuwe, exclusieve versie in mahoniehout. Dit is een herinterpretatie van de iconische Deense stoel van Carl Hansen & Søn, uitgevoerd in fijn mahoniehout.

De stoel werd voor het eerst ontworpen in 1949 door Hans J. Wegner voor Carl Hansen & Søn en is sindsdien altijd in productie geweest. Hij is Wishbone genoemd naar de Y-vormige rugleuning, die doet denken aan de vorm van een draagarm.

Carl Hansen & Søn CH24 Wishbone stoel in mahonie

Carl Hansen's stamboom van iconische ontwerpen groeit weer. Dit jaar is mahonie, een rijk, roodbruin tropisch hardhout dat bekend staat om zijn nerfstructuur en diepe, gelijkmatige kleur, in het assortiment opgenomen.

De Wishbone CH24-stoel en de CH337- en CH338-tafels zijn nu verkrijgbaar in FSC™-gecertificeerd mahoniehout. Exclusief en edel, mahonie is behandeld met een olie op waterbasis die de nerven accentueert en het een satijnen afwerking geeft.

Zo beschermd, worden mahoniehouten stoelen en tafels onthuld in een natuurlijke, roodbruine geoliede afwerking.

De Wishbone CH24 stoel is een perfect voorbeeld van vakmanschap van hoge kwaliteit. Het eenvoudige ontwerp en de duidelijke lijnen doen niet vermoeden dat voor de vervaardiging ervan 100 handmatige handelingen nodig zijn. De handgeweven zitting alleen al bestaat uit 120 m papiertouw, door Carl Hansen & Søn verwerkt tot compromisloze kwaliteit.

Ontdek de nieuwe mahoniehouten stoel Wishbone in de showroom, maar ook op de webshop van Ligne.

U vindt de beroemde stoel ook in een klassieke eiken uitvoering.